Nu spune niciodată când ești fericit deoarece fericirea aceea intensă durează maximum doi ani. Apoi se transformă în liniște, stare de bine, bucurie, echilibru și așa mai departe. Spune că ești bucuros sau mulțumit. Mulțumit cu ce ai. Și îndrăznește să îți dorești mai mult decât ai. Mai mult și mai bine. Persoanele care apar și cele care dispar din viața ta, reprezintă lecții, te fac mai puternic.
Dacă partenerul tău este bețiv, crezi că se va schimba? Nu! Mai degrabă ai tu toate șansele să preiei patima lui și să o transmiți și copiilor tăi. Contează mult cum îți alegi partenerul în viață.
Dacă îți merge rău, nu uita că trăiești repercursiunile faptelor și deciziilor tale. Undeva, acolo, trebuie să fi greșit dacă viața ta este atât de tristă și de neplăcută.
Dacă te împiedici, nu este vina nimănui, nu este vina pământului. Fii mai atent. Anticipează obstacolele.
Nu pleca urechea la prietenii tăi. Fiecare are problemele lui. Nu îți pierde timpul cu persoane care NU te ajută să te dezvolți, ba chiar mai mult decât atât, te trag în jos.
În viața aceasta banii sunt pe primul loc. Dacă nu ai bani, nu ai mâncare, nu ai mașină, nu ai tot ce îți dorești. Și cel mai important, nu ai sănătate. Uneori și sănătatea se cumpără cu bani: bani pentru mâncare sănătoasă, bani pentru apă purificată, bani pentru asigurarea medicală, bani pentru medicamente și așa mai departe. Uneori fără bani nici medicii nu se uită la tine.
Nu te lăuda, s-ar putea într-o zi să pierzi tot. Întototdeauna iartă, cere-ți scuze, fii onest, fii cinstit. De cei care îți greșesc ție se ocupă karma. Fii un exemplu pentru ceilalți. Depășește-ți condiția. Fii creativ. Fă câte ceva în avantajul tău în fiecare zi. Ceva care să te ajute și pe viitor. Este bine ca în fiecare zi să înveți câte ceva nou. Să nu crezi că le știi pe toate. Nu le știi. Nu spune niciodată că le știi pe toate. Și niciodată să n-ai convingerea că tu le știi pe toate.
Toată viața înveți câte ceva. Nu acuza, nu batjocori, nu stigmatiza, nu arăta cu degetul, nu râde de cei cu care soarta nu a fost prea generoasă. Niciodată să nu te plângi de munca pe care o faci. Tu ai ales jobul pe care îl ai, nu munca te-a ales pe tine. Nu-ți convine unde muncești? Pleacă!
Cu cât te plțngi mai mult, cu atât devii mai sărac. Respectă-ți superiorii și apreciază-i pentru oportunitatea de a munci pe care ți-au oferit-o. Evoluezi, câștigi bani, ai haine, mănânci, ești sănătos, ai posibilitatea de a-ți îndeplini anumite visuri.
Zâmbește mereu, oriunde ești, indiferent ce lucrezi sau faci, lasă supărările acasă. Nu le aduce la muncă. Nu îi împovăra și pe alții cu frustrările tale, nu sunt responsabili pentru problemele tale. Ospătarii primesc ciubuc. Femeile sunt agățate și trase de mână spre patul „conjugal”. Militarii se întorc acasă între patru scânduri. Vânzătorul este calm și zâmbește fals chiar dacă i-a stricat ziua un client nemulțumit. Doctorii primesc șpagă. Patronii dau șpagă. Acestea sunt acțiuni normale în zilele noastre. Dar oare nu suntem capabili de mai mult de atât?! Nu putem deveni cu adevărat exemple de onestitate, putere, determinare, etc.?!
Munca înnobilează omul. Muncește și nu te plânge. Astfel o să ajungi să îți trăiești visurile, să călătorești, să ai tot ce îți dorești. Investește în tine. Nu îți pierde timpul cu site-uri pline de negativiști, omoruri, violuri, suferință și așa mai departe. Fii diferit de cei din jur. În sensul bun. Dar nu îi vorbi de rău pe cei care nu sunt ca tine. Nu te înjosi astfel. Nu fii invidios. Fii fun, fii un exemplu pentru cei din jurul tău, fă totul din inimă și dă-ți interesul.
Nu te însura dacă nu ești un exemplu bun pentru urmașii tăi. Altfel o să te trezești că al tău copil bea mai mult decât tine, înjură mai mult decât tine și este mai curvar decât tine. Copii preiau tiparele părinților. Fă-ți timp pentru copiii tăi și pentru părinții tăi, aveți același sânge. Uneori prietenii sunt trecători. Familia, în schimb, este sfântă. Nu pune la suflet orice porcărie pe care o auzi. Învață să-ți golești inima de toate supărările și elementele negative.
Dacă copilul tău are 5 ani și manevrează tableta mai bine decât tine, înseamnă că ai un copil inteligent căruia nu îi aloci timpul tău. Unui copil trebuie să îi oferi timp, nu îl interesează hainele, tabletele, mai bine îi oferi cărți, mai bine îi asiguri o educație desăvârșită. Nu îl compara cu ceilalți copii deoarece și el te-ar putea compara cu ceilalți părinți: „Tata de ce nu poate? Tata de ce nu mă duce în excursii? Tata de ce nu se joacă cu mine?”
Nu te certa în fața copilului. Nu minți că ești bine. Copiii recunosc scenariile și teatrele regizate de voi, adulții. Cunoaște-ți copilul și acceptă-l așa cum este: pare îngeraș? S-ar putea să nu fie. Fii atent la personalitatea și caracterul lui și modelează-l astfel încât să devină un om de bine.
Să îi interzici ceva ce își dorește, nu reprezintă o soluție. Explică-i de ce nu este benefic acel lucru pentru el și explică-i riscurile la care se supune. Răspunde-i la întrebări. Explică-i la ce îi este de folos învățătura.
Dacă faci o faptă bună și aștepți ceva în schimb sau să te vadă Dumnezeu, aceea nu este o faptă bună, ci o mărinimie. Cu faptele bune nu te lauzi, le păstrezi pentru tine.
Viața e simplă: dai bine, primești bine. Ești bun, oamenii sunt buni cu tine. Karma se ocupă de fiecare dintre noi.
Și ceea ce este cel mai important: nu regreta nimic. Regretele nu își au rostul. Dacă ceva nu îți place, schimbă-ți viața, dar nu te irosi regretând o faptă comisă. Ce-ai făcut este bun făcut.
Când iubești, iubește din suflet. Nu aștepta de la celălalt. Iubește fără așteptări. Suprinde persoana iubită cu gesturi mici, improvizează, fă totul din suflet…
Nu spune niciodată că ești fericit… fericirea se transformă. Străduiește-te să devii un om bun!